16 oktober 2021

En tidning på kristen grundDokument

Hon bröt isoleringen för tusentals kvinnor

Med några få möbler från Myrorna och utan kontakter i förorten startade Ann-Christine Holten ett unikt arbete bland invandrarkvinnor. I dag, 18 år senare, har flera tusen kvinnor fått lära sig svenska och funnit gemenskap via Frälsningsarméns center i Akalla.

På Frälsningsarméns FA-center för invandrararbete i stockholmsförorten Akalla lär sig utlandsfödda kvinnor att läsa och tala svenska och får umgås. Före detta verksamhetschefen Ann-Christine Holten har varit ansvarig sedan starten men har nu gått i pension.
Endast för prenumeranter
Josefin Lilja

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb