Jubilar

“Relationen till Jesus ska vara levande i vardagen”

Anders Olofsson från Kungsör har fyllt 75 år, och kan se tillbaka på ett liv i Herrens tjänst, som fortsätter även i dag.

Anders har Värmland i blodet och är född i Kil. I pingstkyrkan i Skattkärr, någon mil öster om Karlstad, deltog han i unga år i bibelstudie­veckor som kom att betyda mycket för hans framtid.

– Där la Herren ner något hos mig, att jag skulle ägna mig åt att göra något för Herren.

De första åren som ung vuxen i Herrens tjänst innebar tjänandet att vara ute som evangelist, bland annat i Markaryd/Strömsnäsbruk. Men det var i Göteborg som en av de viktigaste beståndsdelarna i Anders liv fanns. Han var bland annat med och startade Linneahuset i staden och var engagerad i Källan, en verksamhet organiserad av Räddningsmissionen. Och det var där han fann Ingegerd.

– Plöstligt satt hon där och sedan blev det vi, berättar Anders.

Bröllopet stod 1972 och familjen har sedan dess utökats med fyra barn och fyra barnbarn.

Fick order uppifrån

Efter socionomexamen och flytt till Karlskoga kom nästa fas i Anders arbete i Herrens tjänst. Han började arbeta med social omsorg, bland annat var han föreståndare för Ria och var behandlingsassistent på ett behandlingshem.

Men så efter en tung tid, fick Anders och Ingegerd “order uppifrån”, som han kallar det: De skulle flytta från Karlskoga, där de bott i 25 år, till Kungsör.

– Herren lade det på våra hjärtan, berättar Anders.

Väl där fick han jobb på Kungs­örs återvinning och second hand. Han har precis trätt tillbaka från ordförandeposten för verksamheten, men jobbar fortsatt deltid. Han delar tiden med arbetet där med att vara ute i naturen, att resa, och inte minst att umgås med familjen.

Vem är Jesus för dig?

– Relationen till Jesus ska vara levande i vardagen, annars kan det kvitta, säger Anders. Det är så lätt att vi “frommar till det” och gör det krångligare än det behöver vara.

Fler artiklar för dig