Jubilar

Annica Wahlström: Jag förkunnar mer och mer

Som 60-årig har hon sadlat om - hon vill få mer tid till det hon upplever Gud vill använda henne till i den här tiden av livet

Annica Wahlström fyller 60 år och ser hur Gud för henne in i nya uppgifter. Innan hon såg det i det naturliga förberedde han hennes hjärta.

När telefonsamtalet kom blev hon inte överraskad.

– Jag hade känt en föraning om att något nytt skulle hända, långt innan kvinnan ringde, sägerAnnica Wahlström

Kvinnan i Finland ville att Annica skulle komma dit och hjälpa till och undervisa om befrielse i församlingen.

– Det är en förnyelserörelse som har startat i den svensktalande delen av Finland. Lite annorlunda mot det jag sett i Sverige.

Hon beskriver en församling i ett skeende där folk blir frälsta men där man även ser en längtan efter förnyelse bland människor från ”icke-karismatiska” sammanhang.

– Vi har grundläggande bibel- och själavårdsundervisning tillsammans med förbön och betjäning. Upprättelse och befrielse är något jag brinner för, oavsett om jag sjunger, predikar eller undervisar, säger Annica.

Hon har aldrig haft någon relation till Finland tidigare men senaste halvåret åkt dit en helg i månaden och hjälpt till.

– Cirka 130 personer anmälde sig till vårens undervisning. I sommar ”intensivutbildar” vi ett tiotal förebedjare som känner att det här också är deras kallelse. Till hösten fortsätter undervisningen igen.

Mysig glänta i naturen

När Dagen pratar med henne befinner hon sig hemma i Småland. Hon har hittat ett mysig glänta i naturen där hon ätit en sen lunch. Till vardags är hon föreståndare på Mejeriet Secondhand i Aneby. 1 000 kvadratmeter fyllda av begagnade prylar som lockar många kunder som vill fynda.

Annica trivs med sitt jobb. Mötet med människor är viktigt för henne. Hon träffar kunder men också människor som behöver hjälp att komma ut på arbetsmarknaden. Här ryms även ett kafé och lokalen fungerar även som en mötesplats för kristna samlingar, vilket hon ser som en tillgång.

– Jag har nog lite av en evangelist inom mig, säger hon och skrattar.

Hon är ursprungligen från Östergötland men har sedan länge bott i Småland. Växte upp i en stor familj med sex bröder och en syster. Föräldrarna fann tron i vuxen ålder. Själv hade Annica en barnatro men vandrade bort från Gud i tonåren för att komma tillbaka vid 25. Sången och musiken har alltid varit viktig för henne och efter att hon blev frälst var hon ofta ute och sjöng och vittnade.

I grunden är hon utbildad sjuksköterska men har mest jobbat som verksamhetschef inom psykiatri och behandling.

– När jag mötte de sargade människorna var jag fast. Det är ett sådant lidande och för med sig så mycket problem på många områden i livet. Jag har även jobbat med människor inom rättspsykiatrin. Det kan vara tuffa saker men det finns ändå så mycket värme. När en person till slut visar tillit och kan ta emot hjälpen värmer det ens hjärta.

Men nu har hon sadlat om för att få mer tid till det hon upplever Gud vill använda henne till i den här tiden.

– Jag förkunnar mer och mer. Utvecklingen har skett över tid och resandet har tilltagit.

Vill förmedla upprättelse

Hon vill hjälpa församlingar och förmedla upprättelse till Guds folk, förklarar hon.

– Jag tror att det är mycket vi har mist och tappat bort som Gud har tänkt för oss, som enskilda kristna och även som församling. Gud vill att varje människa ska må bra och leva i den frihet han vunnit. Att vi ska komma ut i den plan och uppgift han tänkt för oss.

Hon tror att vissa förknippar befrielsetjänst med demonutdrivning, men det är inte det hon vill lägga betoning på.

– Förkunnelsen är viktig annars förstår vi inte vad Guds syfte är. Ordet har ibland blivit så misskrediterat och felvinklat. För mig är ordet en kärlekshandling från Gud. En kraft till frälsning och frihet. Det vill jag fortsätta predika om.

---

Fakta: Annica Wahlström

Bor: Aneby

Familj: Två vuxna pojkar och två barnbarn.

Aktuell: Fyller 60 år den 12 juni.

Firar: Inget planerat men tagit ledigt från jobbet. ”Anar att mina barn och syskon planerat något”

Intressen: Sången och musiken, läsa kristen litteratur, allt som är kreativt, måla, bygga och skriva. Längtar efter att få tid att skriva en bok. ”Har börjat på en bok om Guds löften till sitt folk.”

Favoritbibelord: Svårt att välja bara ett.

---

Fler artiklar för dig