Till minne

Till minne av Allan Wendefors, Tenhult

Pastor Allan Wendefors, Tenhult fick den 26 september 2022 hembud till sitt himmelska hem. Han föddes i Gnosjö 1935. Han studerade på Svenska Alliansmissionens (SAM:s) pastorsutbildning, Korteboskolan och blev antagen som pastor i SAM 1962. 1957 gifte han sig med sin fru Anna-Lisa. Allan hade flera olika tjänster i SAM och SAM:s ungdom (SAU). Han hade tjänster i Stava församlingskrets, Hultsfred, Skärstad, Soldathemsföreståndare, Skolsekreterare för SAU, tjänst i SAU Jönköpings kommun och pastor i Järsnäskretsen. Allan var en uppskattad pastor och vi som mötte honom lärde känna honom som en person som älskade människor, var mycket engagerad i alla sina uppgifter och hade ett varmt hjärta.

När jag var i tonåren mötte jag Allan för första gången. Han jobbade som skolkonsulent i SAU. Allan var en person som man fick förtroende för, man kände att han var intresserad av oss ungdomar. Detta var något som kännetecknade Allan i varje möte med människor.

Jag vet också vilken kärlek han hade till sin egen familj. Hans goda ord om sin fru som betydde så mycket för honom och barnen och deras familjer. Allan levde fullt ut hela livet. Man undrar ibland vad han fick sin entusiasm och sitt engagemang ifrån. För några år sedan skulle SAM behöva en lastbil och hjälp för att förflytta möbler till en av våra pionjärplatser. Jag ringde Allan för att få hjälp med kontakter för att lösa situationen. Snart ringde Allan tillbaka och berättade att han hade ordnat en lastbil och att han kunde köra lastbilen och möblerna kom på plats. Allan hade ett otroligt driv, hans engagemang var något utöver det vanliga. Det var väl detta och hans stora kärlek till människor som var starten till att Sam-Hjälp bildades i början av 1990-talet. Det började som en längtan och en dröm och utvecklades till den hjälporganisation som Sam-Hjälp är idag. En verksamhet som har haft och har så stor betydelse för så många människor idag.

Vi tackar Gud för Allan Wendefors och för hans tjänst i Guds rike och Svenska Alliansmissionen. I sorgen och saknaden finns hustrun Anna-Lisa och barnen med familjer. Vi omsluter dem i våra förböner. Svenska Alliansmissionen, dess pastorskår och en stor vänkrets saknar Allan. Vi tackar Gud för att vi har fått dela liv och gemenskap med Allan som i trohet mot sin Herre och Frälsare förkunnade budskapet om Jesus Kristus i ord och handling.

Lars-Gunnar Jonsson, Nationell missionsledare, Svenska Alliansmissionen

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig