Till minne

Till minne av Ingrid Thunberg Mönsterås

Lördagen den 22 oktober avled vår mångårige vän och partikamrat Ingrid Thunberg Mönsterås i en ålder av 90 år.

Det blir tomt utan Ingrid. Hon har alltid funnits på något sätt. Alltid tagit ansvar och hållit vad hon lovat. Ingrid den genuina läraren med klingande dalmål var en mycket noggrann person inom alla områden. Vi var alltid trygga med att om Ingrid läst igenom skrivelser eller protokoll då visste vi att inte bara ordföljden var perfekt utan även punkter och kommatecken satt där de skulle.

Ingrid och även maken Samuel engagerade sig inom det dåvarande KDS i mitten på 1960 talet då de bodde i Mönsterås. Ingrid brann för barn och unga och var under flera år ledamot i Barn-och utbildningsnämnden för Kristdemokraterna i Mönsterås kommun. Hon satt även i styrelsen för partiet. Även landstingsfrågorna med sjukvård som huvudfråga intresserade Ingrid och hon var aktiv både i Kalmar län och Jönköpings län när paret bodde i Mariannelund.

Ingrid hade en varm och naturlig Gudstro. Hon hade en stark vilja att hjälpa andra även utanför vårt land. Familjen bodde och jobbade flera år i Afrika där Ingrid och Samuel var missionärer.

Ingrid var med in i det sista. Hon deltog glatt i maken Samuels välarrangerade 90- årsfest där många gäster var samlade den 8 oktober i år. Festen varade i över tre timmar och Ingrid var med hela tiden. Trots att rösten var svag hennes sista år pratade Ingrid varje gång vi talades vid varmt om barnen Per, Lars, Karin och Sven och deras barn och barnbarn. Hon var så stolt över dem alla.

Vi är tacksamma att vi fått lära känna Ingrid och tackar för allt hon betytt för oss och många många andra! Vi omsluter Samuel och barnen med familjer med värme och kärlek.

Chatrine Pålsson Ahlgren och Madeleine Rosenqvist

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig