01 mars 2021

En tidning på kristen grundKultur

Tom Hanks gestaltar pastor och tv-profil i ny biofilm

Nu blir den karismatiske predikanten Fred Rogers liv föremål för en ny biofilm med Tom Hanks i rollen.

Under sin levnad hann amerikanen Fred Rogers (1928–2003) bli både en känd tv-personlighet och pastor i presbyterianska kyrkan. Nu blir hans liv föremål för en ny biofilm med Tom Hanks i rollen som den karismatiske predikanten. Filmen ”A beautiful day in the neighbourhood” bygger på ett reportage av journalisten Tom Junod.

Läs även | Tre stjärnor som är öppna med sin kristna tro

När han först fick uppdraget av Esquire att skriva om tv-ikonen var hans inställning cynisk men i takt med att han fick se fler sidor av Fred Rogers bytte han åsikt och de två blev goda vänner. I artikeln, publicerad 1998, beskriver journalisten bland annat hur mötet gjort att han lärde sig att bedja.

1968–2001 hade Fred Rogers en tv-show i USA och Kanada kallad ”Mr. Rogers’ Neighborhood”.

Läs även | Oväntad publikframgång för amerikansk film om en oplanerad graviditet

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Kultur