13 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

Festivalen Skärgårdssång flyttas till Halmstad 2021

"Vi har nått taket för hur stor publik vi kan ha i Tanumstrand."

Skärgårdssång är en av alla i raden som ställer in årets evenemang. Däremot lovar man att komma igen 2021. Beskedet omgärdas av en annan nyhet – Skärgårdssång byter plats och flyttar från Tanumstrand till Halmstad och Halmstad arena. Anledningen stavas mer utrymme.

– Vi har varit fem år i Tanumstrand men nått taket för hur stor publik vi kan ha. Men intresset är stort och för att kunna utvecklas och ta emot fler människor har vi bestämt oss för att flytta festivalen till Halmstad arena som rymmer 4 000 personer, förklarar Leif Ingvald Skaug, projektledare för Skärgårdssång.

En nyhet i Halmstad är att alla platser blir numrerade, vilket inte varit fallet tidigare.

Årets Skärgårdssång skulle ha blivit den sjätte i ordningen, men den får alltså vänta tills nästa år. Då kommer bland andra Abraham Laboriel & Friends, Per- Erik Hallin, Ingmar Johánsson, Roland Utbult, Michael Jeff Johnson, Erik Tilling och Peter Hallström. Samtliga som köpt biljett till årets festival kommer att kontaktas och erbjudas återbetalning eller biljetter till 2021.

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Kultur