06 maj 2021

En tidning på kristen grundMusik

Andreas Wijk tävlar i Melodifestivalen

Kristna låtskrivaren har använt ljudet av sitt eget hjärta i låtproduktionen

Andreas Wijk är artisten och låtskrivaren som både synts som skådespelare och gjort modelluppdrag. Nu kan han också lägga “låtskrivare i Melodifestivalen” till meritlistan.

I kvällens deltävling av Melodifestivalen uppträder Klara Hammarström med låten “Beat of broken hearts”. Text och musik är skriven av Andres Wijk, Fredrik Kempe, David Kreuger och Niklas Carson Mattson. För Andreas Wijk har låten en personlig innebörd.

– Jag föddes med ett hjärtfel som jag opererades för 2013. Sedan dess har jag ett hjärta av titan och man kan höra det ticka mekaniskt. Jag har spelat in ljudet och använt mig av det i min egen musik, och även i den här låten.

– När jag kände att “Beat of broken hearts” inte var helt rätt för mig som artist, valde vi att i stället skicka in den till Mello och det känns fantastiskt att Klara (Hammarström, reds anm.) ska göra låten. I min version var den en avskalad pianolåt, men hon sätter sin touch och gör den till en popdänga.

Vad handlar låten om?

– För mig handlar den om att när man varit nära döden – som jag var under min operation – ser man livet med nya ögon. Den handlar om att vara del av någonting större, om att våga vara sårbar och se framåt även om livet är svårt. Sedan har Klara fått göra den till sin egen och tolka texten på sitt sätt, såklart.

Om det här hade varit ett vanligt år hade Andreas Wijk just nu befunnit sig på Melloturné, men i år får han följa hela arrangemanget hemifrån. På frågan om han själv vill uppträda som artist i Melodifestivalen framöver, vill han inte ge något tydligt svar.

– I så fall skulle jag vilja tävla med en låt jag skrivit själv och som känns hundra procent rätt. Jag har nyligen blivit signad med Universal och släpper min nästa singel i mars, så just nu är mitt fokus där.

Förutom att släppa egen musik, använder Andreas Wijk sin musikaliska talang i församlingen Hillsong i Stockholm. Och han pratar gärna tro i sina sociala medier.

– I allt jag gör utgår jag mig från mig själv och eftersom jag tror på Gud blir det helt naturligt att prata om. Jag märker att det finns en stor öppenhet för den typen av ärliga samtal.

---

Fakta: Andreas Wijk

  • Andreas Wijk är artist, låtskrivare, skådespelare och modell. Han har över 150 000 följare på Instagram.
  • Wijk tävlar i den tredje delfinalen av Melodifestivalen med låten “Beat of broken hearts” som han skrivit tillsammans med David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattson. Artisten Klara Hammarström uppträder med låten.

---

Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson är reporter på Dagens kultur- och livsstilssidor.

Fler artiklar från Musik

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar