17 april 2021

En tidning på kristen grundSpel

Spännande för små och stora barn med Ali Babas kamel

Dagen recenserar barnspelet “Ali Baba – and his bucking camel”

Titel: Ali Baba – and his bucking camel

Betyg: 4 av 5

Ålder: Från 4 år

Antal spelare: Från 2 spelare

Förlag: Tactic

Ta ett kort som visar vilket föremål du ska lägga på dromedaren där också Ali baba sitter. Men lägg på föremålet försiktigt och se upp, dromedaren kan vara grinig och sparka bakut så Ali baba trillar av. Spänningen stiger ju fler saker som lastas på dromedaren och både en fyraåring och sjuåring skrattar och ropar högt när sakerna flyger av. Spelet är enkelt men vinner på spänningsmomentet.

Det enda som man kan behöva en vuxens hjälp med är att få dromedaren att sitta ned, då det krävs lite teknik. Annars är det bara att köra. Varje spelomgång är kort och det är enkla regler så det passar bra för barn som inte har så långt tålamod. Spelaren med flest poäng vinner.

Spelet är från 4 år men passade också bra till vår treåring.

Felicia Ferreira

Felicia Ferreira är Dagens chefredaktör och vd.

Fler artiklar från Spel

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar