Kundcenter

Frågor och svar om kommentarer på Dagen.se

Vi välkomnar och värnar en öppen debatt.

Det går att kommentera de flesta artiklarna på Dagen.se med hjälp av verktyget Ifrågasätt.se.

Det här är de vanligaste frågorna om användarmedlemskap, kommentarer och moderering. Kontakta Ifrågasätt via e-post om du inte hittar ett lämpligt svar på din fråga. För frågor om dina kommentarer och moderering, skicka ett e-postmeddelande till moderator@ifragasatt.se. För frågor angående ditt användarkonto eller om du behöver hjälp med att skapa ett användarkonto, skicka ett e-postmeddelande till account@ifragasatt.se. För andra frågor kontakta info@ifragasatt.se.

Här kan du läsa Dagens regler för kommentarer på Dagen.se och vår Facebooksida.

Skapa ett användarkonto/kontoinställningar

Hur kommer jag igång med kommentarer?

Skapa ditt gratis användarkonto genom att besöka signup.ifragasatt.se och följ instruktionerna.

Varför måste jag skapa ett konto?

För att säkerställa att diskussioner är fria från spam, troll och hot/hat vill vi att varje användare ska kommentera med endast en identitet.

Varför måste jag använda elektronisk identifiering?

Genom att använda ett elektroniskt ID kan vi se till att ingen försöker förfalska en annans identitet och att ingen skapar flera konton, falska konton eller trollkonton.

Tillkommer en avgift för att skapa ett Ifrågasätt-konto?

Nej, det finns inga avgifter för att skapa ett Ifrågasätt-konto. Att skapa ett Ifrågasätt-konto är 100% gratis.

Jag har inget elektroniskt ID eller så stöds inte mitt land. Kan jag fortfarande skapa ett konto?

Ja, kontakta account@ifragasatt.se.

Hur hanterar Ifrågasätt mina personuppgifter?

Ifrågasätt vidtar de yttersta försiktighetsåtgärderna för att säkerställa att dina personuppgifter är skyddade. Som ett exempel är all kommunikation mellan Dagen.se och Ifrågasätts servrar säker med SSL. All data i våra databaser är också krypterad. Användarlösenord är envägs-hashade för maximerat skydd.

Mer information finns i Ifrågasätts integritetspolicy på www.ifragasatt.se.

Kommentering

Kan jag ta bort eller redigera min kommentar?

Du kan redigera eller ta bort din kommentar inom tio minuter efter publiceringen, om ingen har svarat på din kommentar inom den perioden. Syftet med redigeringsfunktionen är att låta dig fixa stavnings- och formuleringsfel. Efter tio minuter (eller om någon har svarat) kan kommentaren inte längre redigeras eller tas bort. Denna gräns finns främst för att förbjuda en typ av trolling, vilket innebär att man publicerar en hatfull kommentar, väntar på arga svar och sedan tar bort den ursprungliga kommentaren. Detta är ett beteende som är vanligt på andra sociala medie-plattformar.

Vi vill att författaren till en kommentar ska stå för den. Om författaren har ändrat sig mer än tio minuter efter publiceringen är vår rekommendation att författaren skriver ett svar för att förklara sin nya ståndpunkt. Detta gör det också lättare för läsarna att följa och förstå diskussionerna jämfört med när delar av en diskussion plötsligt försvinner.

Måste jag kommentera med mitt riktiga namn?

Ja, du måste kommentera med ditt riktiga namn.

Jag kan inte välja att kommentera med mitt alias. Varför?

Det går att skapa alias på Ifrågasätt.se, men på Dagen tillåter vi bara kommentarer med ditt riktiga namn.

Moderering och riktlinjer

Vilka riktlinjer måste jag följa när jag kommenterar?

Här kan du läsa Dagens specifika riktlinjer. Ifrågasätt har också allmänna riktlinjerna som du kan läsa här (på engelska).

Vem ansvarar för innehållet i en kommentar?

Författaren till kommentaren är juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Om ett brott, till exempel hot, förtal eller andra olagliga uttryck, begås i en kommentar, kan författaren hållas juridiskt ansvarig.

Min kommentar har tagits bort. Varför?

Din kommentar följer antagligen inte de riktlinjer som Dagen och Ifrågasätt har angett. Om din kommentar raderades har du fått ett e-postmeddelande med en förklaring och en hänvisning till den specifika riktlinjen.

Mitt konto har blivit avstängt. Varför?

Om ditt konto har blockerats har Ifrågasätts moderatorer fattat beslutet att ditt konto inte har följt Dagens och Ifrågasätts riktlinjer eller användaravtal. Om du har stängts av har du fått ett e-postmeddelande med en förklaring till varför.

Jag får en varning när jag försöker publicera en kommentar. Varför?

Vår automatiska textanalys har gjort bedömningen att din kommentar innehåller ord eller formuleringar som har en hög risk att inte följa Ifrågasätts användaravtal eller riktlinjer. Du kan fortfarande publicera din kommentar, och den kommer att synas omedelbart, men den kommer att flaggas, och en moderator kommer att göra en granskning av kommentaren för att se till att den följer riktlinjerna.

Läser ni alla kommentarer?

Vi läser alla kommentarer som antingen har rapporterats av en användare eller flaggats av våra textanalysalgoritmer.

Hanteras kommentarmoderering enbart av algoritmer / AI?

Nej, Ifrågasätts system bygger på en kombination av automatiserad textanalys och manuell moderering.