19 oktober 2021

En tidning på kristen grund



Ledare

Välsignelse som berör

Välsignelse är något som berör.

Detta är ett debattinlägg som uttrycker författarens egna åsikter. Tidningens linje framförs på ledarsidan.

Den berörde - positivt - bloggaren och författaren Alex Schulman som bevistade en vigsel i kyrkan och fylldes av tacksamhet mot Gud. Och den berör - negativt - Humanisternas ordförande Christer Sturmark, som reagerar på att Frälsningsarmén i Örnsköldsvik säljer välsignat norrländskt vatten på flaska. "Begreppet har en reell betydelse för troende", påpekar Sturmark. Och i det har han alldeles rätt. Välsignelsen är på riktigt. Och vi behöver mer av den - inte mindre. Det är inte så dumt att bli påmind om det när man släcker törsten.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Ledare