23 april 2021

En tidning på kristen grund



Ledare

Podd: Kristen tro som samhällskraft

Dagens ledarredaktion gästar under våren SEA:s podd Second Opinion. I årets första avsnitt samtalar SEA:s Jacob Rudenstrand och Dagens opinionsredaktör Joakim Hagerius om kristen tro som samhällsaktör i ett sekulärt och postsekulärt samhälle.

Lyssna på podden:

Efter ett valår där religiös övertygelser har präglat den politiska debatten, vilka lärdomar kan kyrkorna dra? Den globala förföljelsen av kristna ökar – vad säger den senaste rapporten från organisationen Open Doors?

Podden gästas även av Paul Segerstrom, professor i internationell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, som för ett samtal om den kristna missionens betydelse för demokrati, utifrån sociologen Robert Woodberrys forskning. Ämnet aktualiserades under hösten blanda annat efter att läkaren och pastorn Denis Mukwege tilldelades Nobels fredspris.

Länkar till organisationer och studier som nämns i avsnittet:

Läs mer: Dagens ledarredaktion medverkar i podd om politik och kyrkan

Fler artiklar från Ledare