21 januari 2021

En tidning på kristen grundLivsstil

Chesterton – en av trons främsta försvarare­

Hans texter fick Mahatma Gandhi att starta den ickevåldskamp som befriade Indien och de inspirerade George Orwell att skriva boken ”1984”.Han skrev ett 80-tal böcker och 4 000 essäer förutom noveller, dikter och dramer. Mycket skrevs i väntrum sedan han missat något tåg. I sin tilltufsade hatt var han nära två meter lång och vägde 130 kilo. Hans humor var berömd, han gillade debatter och han var en av 1900-talets främsta försvarare av kristen tro. II år är det 80 år sedan G. K. Chesterton dog.

1 av 3
Endast för prenumeranter

Håkan Arenius

Håkan Arenius var under många år fast medarbetare på Dagen och magasinet Petrus. Han medverkar fortfarande återkommande på Dagens kultur- och livsstilssidor, bland annat som bokrecensent.

Fler artiklar