Livsstil

Tro och förnuft-podden, avsnitt 17: Sanning och alternativa fakta med Åsa Wikforss

I det nya avsnittet av Tro & Förnuft samtalar Erik Åkerlund och Christoffer Skogholt med Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms Universitet, om hennes bok ”Alternativa fakta”.

Lyssna på podden:

Åsa Wikforss vill i boken, som kom ut 2017 och som fick Natur och kulturs populärvetenskapliga pris i början av mars av 2019, presentera filosofiska redskap som kan hjälpa oss att tänka klarare kring kunskap och kunskapsanspråk. Vad menar vi när vi säger att kunskap är "socialt konstruerad"? Innebär det att vi inte kan ha någon objektiv kunskap? Innebär det att verkligheten är socialt konstruerad, eller snarare de begrepp som vi beskriver verkligheten med?

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig