20 juni 2021

En tidning på kristen grundLivsstil

Är den heliga Anden en feminin del av Gud?

”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet.” Så inleds Bibel 2000. Det ord som används för att beskriva gudsvinden i den hebreiska originaltexten är det feminina substantivet ruach. Ett ord som både förbryllar och väcker nyfikenhet. Och frågan som delar bibelforskarna är: Finns det en gudomlig tanke med att ordet för Anden är feminint? Dagen undersöker ämnet tillsammans med fyra svenska teologer.

1 av 6

Endast för prenumeranter

Therese Hedlund

Therese Hedlund är tidigare redaktör på Dagen. Sedan juli 2017 frilansar hon för tidningen.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb