06 mars 2021

En tidning på kristen grundLivsstil

Snart öppnar Nyhemsveckans campingbokning

Det kan tyckas länge än till sommaren. Men snart är det dags att börja tänka på pingströrelsens största sommarkonferens. Då öppnar bokningen för de eftertraktade campingplatserna.

1 av 2

Fem minuter. På den tiden tar platserna på Nyhemsveckans camping slut, åtminstone om man vill ha en förbokad plats.

– Vi har hittills aldrig nekat någon som kommer med husvagn att få plats, säger Rikard Edberg, en av de ansvariga för campingplatserna.

– Vi brukar skoja och säga att om det är ont om plats så tar campingvärdarna fram motorsågen och röjer upp ett nytt område.

Läs mer Tält, husvagn – eller varför inte vetaranbuss?

Huggsexa

Nyhemsveckan är pingströrelsens största sommarkonferens och lockar tiotusentals besökare till Mullsjöområdet runt midsommar varje år. På konferensområdet finns 300 bokningsbara platser för husbilar och husvagnar. De senaste åren har platserna gått åt i rasande fart.

– Det har varit ett väldigt högt tryck för att få boka en campingplats de senaste tre, fyra åren. I år har vi därför försökt förbättra för att det ska bli enklare både för våra gäster att boka rätt, och underlätta för oss volontärer, säger Rikard Edberg.

Läs mer ”Blanda nya lovsånger med en del Segertoner” 

Ny ordning

I år kommer därför platserna att släppas i tre olika omgångar. Nu på lördag, den 18 januari, går det att boka plats för husbil klockan 10.00, långa husvagnsplatser släpps klockan 11.00 och klockan 14.00 öppnar campingbokningen för vanliga husvagnar.

Rikard Edberg, som varit volontär för campingen de senaste fyra åren, har märkt av vissa trender på sistone.

– Vi märker att fler och fler vill komma hit och veta att de har en plats. Vi märker också att svenskarna får det bättre och bättre ekonomiskt och köper längre husvagnar, säger han med ett skratt.

– Visst finns det de som blir besvikna över att inte få den plats de önskar. Men vi kommer göra allt vi kan för att alla ska bli nöjda, lovar Rikard Edberg.

Läs mer “Det är svårt att förklara känslan man får här på Nyhem”

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Livsstil