Livsstil

Löttorp och Gullbranna optimistiska

Vi ställer inte in – vi ställer om. Det hälsar sommardestinationer som Löttorps camping, och Gullbrannagården. – Vi behöver möta människors behov, säger Håkan Axell.

1 av 4

Det har gått några år sedan Håkan Axell senast tillbringade sommaren på Löttorps camping. Nu gör han comeback som Elcastiftelsens programvärd bland annat under sportveckan vecka 30 – som dock tar sig ett annat uttryck än den brukar.

– Vi ställer inte in men vi ställer­ om. Det blir ingen stor sportvecka men vi kör en lightvariant med olika sportaktiviteter, berättar Håkan.

David och Sarah Åström kommer också att finnas med som värdar under de aktiviteter som trots allt kommer att genomföras under­ veckorna 28–30. Tältsalongen kommer inte att sättas upp men man räknar med att inbjuda till morgonsamlingar, barnmöten och ungdomshäng och då följa alla gällande rekommendationer och restriktioner. Planer finns bland annat på att sätta upp en utomhusscen.

– Vi kan ju också ha samlingar på stranden och ge tillfälle till dop precis som vi brukar. Det är jätteviktigt att möta människors behov av gemenskap och jag ser goda möjligheter till det på Löttorp i sommar, säger Håkan Axell.

Gullbrannagården utanför Halmstad har valt att i stort sett avblåsa alla samlingar utom livesända bibelstudier som kommer att hållas varje vecka. Då kommer man som mest att ta in 50 personer i själva lokalen. Man planerar också för våffelkvällar och hamburgerkvällar vid terassen samt sommarpuls för ungdomar några kvällar i veckan.

– Men så länge 50-personers­regeln gäller väljer vi att satsa mer på aktiviteter än på samlingar, säger platschef Ewa Bylander.

Läs mer Så blir det med de kristna sommarkonferenserna

Bland annat har man precis invigt­ en helt ny mountainbike­bana och fräschat upp den befint­liga BMX-banan. Solobåtrace, Gullbrannalopp, tipspromenader och bibelvandring är andra aktiviteter som genomförs ungefär som tidigare med enskilt deltagande och inte som gruppaktivitet.

– Vi erbjuder också fotbollsgolf och frisbeegolf, berättar Ewa Bylander.

En gårdspastor kommer att finnas på plats under veckorna 25–32 och vara tillgänglig för enskilda samtal. Målarkurs, skrivarkurs och golfdagar arrangeras precis som vanligt.

– Vi lever i en annorlunda tid, men det kommer att hända mycket roliga saker hos oss. Vi förhåller oss till rådande omständigheter på ett säkert sätt, man ska känna sig trygg när man besöker oss, och vi hoppas på en härlig sommar tillsammans, säger Ewa Bylander.

Läs mer Så ska campingarna skydda sina gäster mot smitta

Läs mer 800 000 insamlat för att rädda Gullbrannagården - akuta krisen över

Fler artiklar för dig