Livsstilskrönika

Innehåller ditt liv ljus och hopp? Annars kan du få det

Sebastian Stakset: Gå ut och hämta det liv som Jesus har dött för att ge dig.

“Jag är grinden”, säger Jesus i dagens evangelietext. “Den som går in genom mig skall bli räddad. Han skall gå in och han skall gå ut, och han skall finna bete. Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd.”

På ett annat ställe i Bibeln så står det att vi ska nå fram till Guds barns härliga frihet. Det finns alltså ett liv som flödar av liv. “Den som tror på mig, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flöda fram”, står det i Johannesevangeliet. Det handlar om livet med den heliga Ande. Ett liv med Guds liv inne i vårt liv, som flödar utav liv.

Tjuven, djävulen, kommer för att stjäla, slakta och döda. Men Jesus har kommit för att vi ska ha liv, och liv i överflöd. Vi ska inte bara överleva utan vi ska leva. Det är en stor skillnad på att överleva och leva.

Så i dag kan du ställa dig frågan om du känner att du har liv. Om det finns liv i ditt liv. Om det finns ljus. Om det finns glädje. Om det finns hopp. Om det finns frihet. För om du saknar de här fundamentala byggstenarna för ett liv med Herren, då finns de tillgängliga för dig.

För om du saknar de här fundamentala byggstenarna för ett liv med Herren, då finns de tillgängliga för dig.

Självklart får vi gå igenom prövningar. Självklart får vi gå igenom perioder där det är tuffare än under andra perioder. Men i allt så ska vi vinna en överväldigande seger. Genom honom som har älskat oss först. Allt förmår jag i Herren som ger mig kraft. Herren är min herde och mig ska inget fattas.

Gud är en rik Gud och han är en generös Gud. Så gå ut och hämta det liv som han har dött för att ge dig.

Vi ber: Fader jag tackar dig för att du är en god Gud. Jesus jag tackar dig, för att du är vår herde och för att vi som är dina får känner igen din röst. För att du är en god herde som ger oss bete, som ger oss vårt dagliga bröd och som varje dag förlåter oss våra synder, så som vi förlåter dem som står i skuld till oss. Herre jag tackar dig för att du leder oss in i ett äventyr tillsammans med dig och för att du ger oss kärlek och nåd varje morgon.

I Jesu namn, amen.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar