09 maj 2021

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

Läsarkrönika: Hjo i våra hjärtan

Den lilla staden vid det stora vattnetbrukar man säga om Hjo. I år uppmärksammans staden speciellt då den fyller 600 år!

1413 blev hon stad och är en av de tre trästäderna i Sverige: Eksjö och Nora är de bägge andra. Året inleddes med ett sprakande laserfyrverkeri med musik. Hela torget var fullt av  människor. Innan tolvslaget var det stor gospelkonsert i kyrkan som ligger mitt i byn på torget, ett fint inslag av Svenska kyrkan att avsluta det gamla på ett värdigt sätt för att gå in i det nya året. Hjo kommun har  tillsammans med invånarna  tagit fram en vision för staden: "Tillsammans Skapar vi framtidens Hjo”.

Tänk om vi kunde få samma vision i hela Sverige. Tillsammans skapar vi framtiden i Sverige.

Välkomna att besöka Hjo under detta året. Här finns en vacker park, en härlig badplats med gamla badhytter. Här finns en gammal ångbåt att åka med. Här finns hemmagjord glass. Konstrunda, slöjdmässa, veteranbilar. Behöver jag beskriva mer?

Namnet Hjo sägs betyda ” Här vilar Friden”.

Jag har bott i Vetlanda, Stockholm och på Öckerö, men har man fått Hjosand mellan tårna flyttar man inte mer! Västerhavet i all ära men Vättern  är minst lika skön!

"När jag ser din himmel, dina fingrars verk. Vad är då en människa?”

Njut av den årstid som vi har tills nästa kommer!

Solveig A-Carlsson

Fler artiklar från Dagen Lokalt