28 februari 2021

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

Nystart för RPG i Järfälla

Riksförbundet Pensionärsgemenskap i Järfälla, RPG, har startat sin verksamhet för våren. Det var inte vilken start som helst. Det var snarare en ganska ovanlig start med cittraspel, munspel, nyckelharpa och dans kring granen!

1 av 6

Jakobsbergskyrkan och Aspnäskyrkan i Järfälla kommunen arbetar tillsammans i RPG-verksamheten och har tisdagsträff varannan vecka. Den här säsongstarten drog man på lite extra och glädjen var stor och lokalen var absolut fullsatt.

Extra stort intresse var det för ”Cittragruppen 74”, som förgyllde sammankomsten med sin musik. Det är ju inte så ofta man får uppleva den sortens instrument i vår tid. Cittraspelarna leddes av Lars Lindqvist, som trakterade ett instrument som inte heller är så vanligt, nämligen nyckelharpa. Han är dessutom skicklig flöjtist vilket han också visade.

Man kan inte undgå att nämna Rolf Esberg då man talar om musiker. Han spelade fiol, mandolin och munspel av olika slag. Ett av munspelen var mycket litet, i storleken tre-fyra centimeter. Trots detta kunde han spela ett stycke ur Drottningsholmsmusiken.

Så var det då granen. Det var rätt många som satte igång dansandet runt granen och det var Lars Lindqvist och cittragruppen som svarade för ackompanjemanget. Där förekom de flesta kända "dansa kring granen-"låtarna.

Därmed har också denna verksamhet satt igång och Urban Norstedt, som är ordförande i RPG Jakobsberg, kommer som tidigare dela arbetet med Aspnäskyrkans RPG.

Fler artiklar från Dagen Lokalt