05 mars 2021

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

Nya församlingsledare i Ulriksbergskyrkan

Ulriksbergskyrkan i Växjö har utökat sin sin ledning med tre personer. Den 15:e oktober välkomnades de i sin tjänst.

Yngst i gruppen är Rebecca Åkesson, 32 år gammal. Gift tvåbarnsmamma och pastorsdotter som varit med i Ulriksbergskyrkan sedan 10 år. Hennes passion är att uppmuntra människor till goda relationer på alla plan. Hon tror att Gud kan ge goda lösningar och har själv upplevt hur han upprättar brustna relationer. Hennes vision är att se människor få tag på mer av vem Gud är. Att som David få vara en församling efter Guds hjärta är en annan dröm.

Ana Zapata är 56 år, gift och har fyra vuxna barn. Hon och maken Oscar kommer från Sydamerika och är medlemmar i Ulriksbergskyrkan sedan 1993. Sedan många år tillbaka har hon och Oscar arbetet med att bygga en bro mellan de spansktalande gruppen och församlingen i övrigt. Anas vision som ny församlingsledare handlar mycket om ungdomar. Hur man som församling ska kunna leda unga rätt till en egen tro som håller i skolan och i vardagen.

Mikael Moskog 46 år gammal och firar nästa år 25-årig bröllopsdag tillsammans med Johanna. De har två barn. Han är medlem i Ulriksbergskyrkan sedan 1994. Mikael berättar att för två sedan började en resa med mål att komma närmare Gud, och sedan dess är inget sig likt. Hans stora längtan är att få hjälpa människor hitta sina gåvor och hans vision är en församling där gåvorna är i funktion.

Hilding Björkman

Fler artiklar från Dagen Lokalt