12 april 2021

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

The Master’s Voice i Stefanskyrkan

En alldeles vanlig onsdagskväll i Stockholm, och nästan mitt i stan. Där ligger Stefankyrkan som den här mittiveckankvällen inbjöd till en kväll tillsammans med en av de äldsta gospelkörerna i Stockholm, kanske i landet, The Master’s Voice.

1 av 8

Minuterna innan konserten började var lokalen välfylld – det var ju faktiskt en vanlig onsdagskväll – och man upplevde en förväntansfull stämning bland publiken.

Redan efter första sången, "Celebrate" av Donald Lawrence, märktes tydligt av applåderna att publiken gillade vad de fick höra och se. Och det man såg var ett tjugotal sångare, pianist, trummis och basist. Men man inte bara såg sångarna. Man såg också ett gäng ungdomar som verkligen levde in i de texter de framförde, och där musikerna delade inlevelsen.

Och när man nämner inlevelsen måste man nämna körens dirigent Stefanie Sporre. Dels för hennes dirigentskap men också för hennes presentation av sånger och dess innehåll. Sammantaget sången, framförandet och inlevelsen blev en kväll som mycket uppskattades av publiken.

Sångerna ni sjöng under konserten, vad kan du berätta om dem?

– Det var mestadels våra egna låtar och finns på vår senaste EP ”Kingdom come. De är skrivna av bland andra vår kapellmästare Jonathan Alfredsson, Liselotte Östblom, Samuel Ljungbladh och Evelina Gard. Vi sjöng också låtar av gospellegenden Donald Lawrence, som exempelvis ”Healed” och ”Celebrate”, säger Emmalisa Sjöö, en av sångarna.

Vad är nu de närmaste planerna för kören inför hösten, nya satsningar?

– Kören kommer under hösten medverka på David Medias lovsångskonferens. Konferensen bjuder in lovsångare från hela Sverige och i år hålls konferensen i Klara kyrka i Stockholm 11-13 oktober. Vi kommer också ha en julkonsert samt medverka på Stefansmässor i Stefanskyrkan, här i Stockholm, berättar Emmalisa Sjöö.

Fler artiklar från Dagen Lokalt