Dagen Lokalt

Lång kö till matutdelning i Jakobsbergs centrum

Läsarkrönika från Berne Wilhelmsson.

En ganska vanlig onsdag. Lite småkallt, mulet. Nya trista siffror som handlar om corona, eller var det covid-19 den heter, har man med sig då man lämnar huset för den dagliga motionspromenaden. Promenadens mål är denna dag Jakan, och för säkerhets skull inget besök i gallerian.

När jag precis kommer in på torget och utanför apoteket ser jag också en kö som är ganska lång, och där folk står för att komma in i gallerian. Det hör väl inte till vanligheterna med kö utanför? Och det kan väl inte vara kö till någon butik med rea? Kunde inte styra min nyfikenhet, så jag gick fram till kön och frågade: Varför står ni i kö här? Svaret överraskade mig en del: Matutdelning!

Förklaringen kommer här: "Matmissionen är en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser. Våra butiker finns i Hägersten och i Jakobsbergs centrum. Lever du på sjukersättning, sjukpenning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön efter skatt som understiger 9 972 kronor kan du bli medlem." Hämtad info från www.stadsmissionen.se.

Där stod en del i kö, med godkänt avstånd till varandra, för att komma till platsen där den där maten kunde hämtas. Det visade sig att den kunde hämtas om man gick till Myrornas butik, tog rulltrappan ner och där hitta dagens utdelning av mat om man är medlem enligt ovan.

Alltså, ett fint samarbete mellan Frälsningsarméns Myrorna och Stadsmissionen. Något mycket positivt i dessa corona- eller covid-19-tider!

Fler artiklar för dig