Dagen Lokalt

Aspnäskyrkan i nystart efter pandemin

Välfyllt med besökare när Aspnäskyrkan i Jakobsberg, Stockholm, samlades för första gången efter att restriktionerna släppte

I Jakobsberg i västra Stockholm var det många, liksom på andra ställen i landet, som kunde glädjas åt att komma tillbaka till den mer vanliga mötesformen. Att få komma till kyrkan på söndagsgudstjänsten och gemenskapen med andra, och att få möta vänner, och få dela sång musik och undervisning. Det har säkert många längtat efter!

Det var välfyllt med besökare i Aspnäskyrkan. Redan i entrén var det många glada skratt och “å vad länge sedan vi sågs!” som hördes. Det låg förväntan i luften.

Barnkör sjunger "Jag går på livets väg" i Aspnäskyrkan i Jakobsberg.

Församlingens barnkör, under ledning av Louise Bjurling, öppnade gudstjänsten med att till publikens förtjusning sjunga “Jag går på livets väg” och gjorde rörelser till. Och självklart brakade den första applåden efter pandemin i gång!

Leif Tholin predikar i Aspnäskyrkan i Jakobsberg.

Den som predikade denna minnesvärda dag var Leif Tholin, som under många år tidigare arbetat i församlingen. Han har varit taxichaufför i Stockholm, blivit kallad Taxipastorn, och i många år rest runt i olika församlingar som gästpredikant. Han är tillsammans med frun, Maud, Jakobsbergsbo sedan många år.

Fler artiklar för dig