Nyheter

Ytterligare en person anhållen för domkyrkokuppen

En person till har anhållits för stölden av två guldkronor och ett riksäpple ur Strängnäs domkyrka i somras.

1 av 2

I tisdags återfanns de begravningsregalier som under en välplanerad kupp stals från Strängnäs domkyrka i somras. En 22-årig man är åtalad för stölden och nu har åklagaren anhållit ytterligare en person, misstänkt för inblandning i återlämnandet av regalierna.

"Personen anhölls under torsdagskvällen som skäligen misstänkt för grovt häleri under perioden 31 juli 2018 till 5 februari 2019. Misstankarna gäller inblandning i återlämnandet av de värdefulla regalierna", säger kammaråklagare Isabelle Bjursten i ett pressmeddelande.

Läs mer: Stulna regalier från domkyrka har hittats

De stulna regalierna, två guldkronor och ett riksäpple, från kung Karl IX och drottning Kristina den äldres begravningar i början av 1600-talet, återfanns i en soptunna som placerats på en bil på en parkering i Åkersberga norr om Stockholm.

Värdet på de stulna föremålen har uppskattats till 65 miljoner kronor.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig