26 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

DNA funnet på stulna regalier

Ny bevisning stärker åtalet mot en 22-årig man som misstänks för att ha stulit begravningsregalier från 1600-talet vid en fräck kupp mot Strängnäs domkyrka i somras. Enligt den komplettering som åklagare lämnat in till tingsrätten i Eskilstuna finns den åtalade mannens dna på två av de stulna föremålen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Mannens blod har hittats såväl i som utanför den monter där regalierna visades upp och dessutom på en cykel som ska ha använts som flyktfordon efter stölden.

De stulna regalierna, ett riksäpple och två kungliga kronor i guld, hittades under pågående rättegång och åklagarsidan fick då tio dagar på sig för fortsatta utredningsåtgärder. Förhandlingen väntas kunna avslutas på fredagen.

Ytterligare två män, 24 respektive 26 år gamla, har häktats på misstankar om grovt häleri och ska enligt åklagaren vara inblandade i kuppen.

Läs mer Stulna regalier från domkyrka har hittats - i soptunna

Fler artiklar från Nyheter