16 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Troende i Sri Lanka uppmanas be hemma

Risken för nya bombattentat är stor i Sri Lanka, enligt landets myndigheter. Muslimer har flytt sina hem av rädsla för hämndattacker och uppmanas att stanna hemma under fredagsbönen.

1 av 2

Säkerhetstjänsten i Sri Lanka varnar för nya bilbomber efter påskhelgens attentat.

Religiösa ledare i landet uppmanar troende att undvika moskéer och kyrkor, och muslimer uppmanas att stanna hemma under fredagsbönen. Samtidigt har muslimer landet över flytt sina hem och samlats i läger av rädsla för hämndattacker efter dåden.

Kardinalen Malcolm Ranjith manar präster att inte hålla mässor i väntan på nya besked från landets myndigheter.

– Säkerheten är viktig, säger Ranjith.

Runt 10 000 soldater är utspridda över Sri Lanka för att höja säkerheten kring kyrkor och moskéer och för att bistå polisen. 76 personer har fängslats efter bombdåden och myndigheterna söker fortfarande efter ett 40-tal misstänkta.

253 personer miste livet och runt 500 skadades i sprängdåden. Dödstalet som rapporterades vara 359 skrevs i torsdags ned med över 100 personer. Anledningen uppges vara att flera kroppar var så svårt skadade att de räknades flera gånger.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar