28 februari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Ökad närhet tema hos Alliansmissionen

Närma dig Jesus och våga gå vidare. Det var pastor Sara Linnarssons budskap när Svenska alliansmissionens årskonferens drog igång.

1 av 6

Mellan 2 500 och 3 000 personer samlas i dagarna på Gullbrannagården utanför Halmstad för att delta i den gemensamma årskonferensen för Svenska alliansmissionen och dess ungdomsförbund.

Den stora möteslokalen Skeppet var fullsatt när barnkonferensens ledare i färgglada tröjor drog i gång torsdagens öppningsgudstjänst med sång och dans. Under helgen har barn, ungdomar och vuxna både egna och gemensamma samlingar.

"Upptäcka mer av Gud"

Sara Linnarsson, pastor i Laholms församlingsgemenskap, predikade utifrån konferenstemat, ”Våga komma närmare”. Ett passande tema tycker Sara, eftersom hon ofta återkommer till det när hon undervisar; att upptäcka mer av vem Gud är och våga tro att han vill mer med våra liv.

– Vi parkerar lätt och är nöjda med tron som vi har. Men jag tror att Gud säger att det har varit bra, men det är dags att gå nu, säger Sara.

Webb-tv: "Andakterna tycker jag är kul"

Hon är uppvuxen inom samfundet och är tacksam för sitt sammanhang. Men när hon tänker på framtiden för Svenska alliansmissionen hoppas hon på mer spontanitet.

– Jag tror vi behöver släppa sargen, tryggheten i organisationen. Många längtar efter starkare gudsmöten, det längtar jag efter.

Projektledaren för årets konferens, Sara Vittgård, berättar att temat har flera bottnar. Att det både handlar om att komma närmare varandra, andra och Jesus.

– Vi som församlingar och enskilda behöver ta sikte på kärnan i tron. Det är lätt att bli upptagen av detaljer, säger hon.

Kvällsgudstjänster viktiga

Kvällsgudstjänsternas talare, Rickard Sundström, kommer prata om att komma närmare Gud i tillvaron, i frånvaron och i närvaron.

– Gudstjänsterna blir ett konkret sätt under konferensen att röra oss i temats riktning. Jag tror vi kan sättas i rörelse bara av att lyssna till Rickards predikningar, säger Sara Vittgård.

Missionsföreståndaren Kjell Larsson ser fram emot fredagens ombudsmöte, då visionen som antogs förra året kommer att stå i fokus. I år är det dags att titta närmare på hur Vision 2025 kan ta sig konkreta uttryck.

– Vi har identifierat fyra fokusområden som vi vill jobba med både centralt i samfundet och ute i församlingarna. Det blir som ett inriktningsdokument för hela rörelsen.

Läs även | "Viktigt att känna samhörighet med andra"

Han tycker att Svenska alliansmissionen har en roll att fylla bland Sveriges kristna samfund.

– Vi är inte störst i klassen, men vi möter mycket respekt från syskonsamfund. Teologiskt är vi varken liberala eller ultrakonservativa, så vi fyller en plats i samfundssverige. Samtidigt är det ekumeniska viktigt för oss och vi söker samarbeten på flera håll.

Att som samfund få komma samman och mötas under några dagar, tycker han är viktigt. Han ser dagarna på Gullbrannagården mer som en konferens med ombudsmöte, än ett ombudsmöte med extra programpunkter.

– Vi får möta Gud och utbyta erfarenheter, inspireras och komma hem till församlingarna med glöd och glädje.

Läs även | Muslimsk biblioteksträff blev starten på samtalsgrupp om kristen tro

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter