15 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Är Anden starkare på nätterna?

Om jag ska börja med att svara på min egen retoriska fråga i rubriken: Nej, det har jag svårt att tro. Ändå finns det på en sommarkonferens något nästan magiskt över den stund då kvällen övergår i natt.

Här på Nyhem bjuds deltagarna på ett gediget Kvällsmöte klockan 18.30, åtföljt av en kortare paus. För bara en dryg timme senare, klockan 22, är det dags för Nattmöte. Sandra Bjørnø, huvudtalare på söndagens möten, berättade att hon aldrig hade varit med om ett liknande upplägg.

Mitt tonåriga jag kom med större förväntan till Nattmötena än någon annan samling. För trots att Gud alltid är densamme så fanns det något i den fuktiga nattluften som gjorde det lättare att visa intimitet, både i min relation till Gud och till mina nyfunna vänner på konferensen. Som att vissa spärrar släppte efter ett visst klockslag.

Vad som sker hos dagens ungdomar på kristna konferenser när nattens halvdunkel sänkt sig över området har jag dålig koll på. Då har jag nämligen redan somnat.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar