16 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Stefan Löfven till Israel

Statsminister Stefan Löfven (S) reser nästa vecka till Israel för att delta i 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz. Här talar han på Förintelsens minnesdag i Malmö synagoga. Arkivbild.

Statsminister Stefan Löfven reser nästa vecka till Israel för att delta i 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz Birkenau.

Stats- och regeringschefer från Europa, Nordamerika och Australien deltar i World Holocaust Forum 2020 på minnes- och forskningscentret Yad Vashem i Jerusalem den 23 januari. Temat för forumet, som är det femte i ordningen, är bekämpandet av antisemitismen.

I samband med besöket i Jerusalem kommer Stefan Löfven även att möta representanter från det judiska civilsamhället. Något bilateralt möte med företrädare för den israeliska regeringen står inte på dagordningen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter