15 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Pastor i Wuhan: Vi litar på Gud

En pastor i Wuhan har skrivit ett brev om situationen för de kristna i staden som är coronavirusets epicentrum. "Situationen är kritisk, men vi litar på Guds löften", skriver han i brevet som har publicerats i flera medier.

1 av 2

Enligt de senaste siffrorna är 14 553 personer nu smittade av det fruktade coronaviruset och totalt 305 dödsfall har rapporterats. Det är en ökning med 2 590 smittade och 46 döda på de senaste 24 timmarna, skriver TT på söndagsmorgonen.

En anonym pastor i Wuhan, där sjukdomen först bröt ut, har i ett brev beskrivit hur det är att leva i staden.

Har skaffat masker

Brevet har bland annat publicerats av kristna CBN News. Många vittnen har tidigare talat om Wuhan som en öde stad. Pastorn beskriver hur han själv lever:

"När det gäller min familj, har jag skaffat masker och mat och jag går ut så lite som möjligt. När jag går ut använder jag min mask. Men jag lägger resten i Guds händer."

Han skriver att den lokala församlingen har en svår kamp när det gäller tryggheten för församlingsmedlemmarna, och att de känner att tron prövas.

Läs även Equmeniakyrkan ställer in gudstjänster i Coronasmittade Wuhan

Första svenska fallet

Han ber kristna runt om i världen att fortsätta be för sjukvårdspersonal och för invånarna i Wuhan.

På fredagen upptäcktes i Jönköping det första bekräftade fallet av coronaviruset, som nu klassas som en samhällsfarlig sjukdom, i Sverige. Det handlar om en kvinna i 20-årsåldern. Hon är inte allvarligt sjuk och hålls isolerad på Ryhov i Jönköping.

Läs även Framstående pastor i Kina fängslas i nio år

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar