28 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Franklin Graham: Vi kommer till Storbritannien

Alla lokaluthyrningar till Franklin Graham i Storbritannien har stoppats. Men den amerikanska pastorn tänker ändå genomföra en inplanerad brittisk turné i år.

###

Franklin Graham besöker just nu Storbritannien och i en intervju med Premier Christian News klargjorde han på fredagen att motståndet inte har fått honom att ge upp.

– En del människor tror kanske att vi har ställt in allt. Men vi ställer inte in någonting. Vi kommer, sa han.

Kyrkor har mobiliserat

Den amerikanska pastorn uttryckte samtidigt oro över hur stort inflytande hans kritiker i Storbritannien har.

– Om en liten grupp människor kan tvinga fram ett stopp för ett arrangemang där tusentals kristna deltar så tror jag inte att det är någon tvekan om att andra kan råka illa ut i framtiden.

Billy Grahams son Franklin Graham offentliggjorde förra året att han planerade en omfattande turné i Storbritannien mellan maj och oktober i år. Planen var att han skulle tala i åtta stora arenor i lika många städer. Men kritiken mot Franklin Graham och turnén har varit stor och tidigare i veckan stod det klart att alla uthyrningar hade stoppats.

I ett videoklipp som publicerades på Franklin Grahams officiella Facebooksida på fredagen avslöjade han att kyrkor runt om i Storbritannien nu har mobiliserat för att säkerställa att turnén ändå ska äga rum.

– I alla städer som vi ska besöka finns det hundratals kyrkor som han anmält sig, som arbetar tillsammans med oss när vi strävar efter att nå en ny generation med evangeliet om Jesus Kristus.

Däremot finns det i dagsläget inte någon information på Franklin Grahams webbplats om var samlingarna i de åtta städerna ska ske.

Vill inte predika mot någon

Franklin Graham besökte även Storbritannien 2018 då han talade i Blackpool. Liksom nu möttes han den gången av protester, men i intervjun med Premier Christian News konstaterar han att tonläget har skruvats upp.

– De (kritikerna) har utan tvekan ökat. Och det har de självklart rätt att göra, men jag tror att det råder ett stort missförstånd – vi är inte här för att predika mot någon, vi är här för att berätta för alla hur de kan få sina synder förlåtna och hur de kan få en relation med Gud genom att tro på hans son Jesus Kristus.

Läs också Franklin Graham: Jag är orolig för religionsfriheten

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter