01 oktober 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Lauren Daigle och Hillsong dominerade bland kristna på Spotify 2019

Lauren Daigles låt You Say var den som spelades flest gånger på Spotify under förra året. Den amerikanska artisten dominerar, tillsammans med Hillsong, klart listan över de tio populäraste låtarna.

Lauren Daigle, som gjorde en bejublad spelning i Stockholm i höstas, släppte albumet Look Up Child på Spotify den 7 september 2018. Sedan dess har You Say spelats fler än 200 miljoner gånger.

Samtidigt har låten också slagit rekord genom att toppa listan över Billboard''s mest populära kristna låtar 85 veckor i sträck.

Bytte lögnerna mot sanningen

Som avslutning på konserten i Stockholm i november berättade Lauren Daigle hur det gick till när hon skrev You Say. Bakgrunden var att hon inte mådde bra, något som hon berättade för producenten Paul Mabury.

Han uppmanade i sin tur Lauren Daigle att byta ut osäkerheten och lögnerna mot sanningen och att uttala den över sig själv. Och det var när hon började formulera den sanningen som texten till You Say föddes.

Sedan kom också musiken.

– Jag minns när jag lämnade studion, sprang till mina managers och sa "Jag vet inte vad som just hände, men jag tror att vi har en sång!", berättade hon för publiken.

Enligt Fox News, som har tagit del av Spotifys topp 10-lista över de mest spelade kristna låtarna 2019, finns tre låtar från Look Up Child med.

You Say är alltså den allra mest populära. På sjätte plats kommer Rescue och på åttonde plats Look Up Child. Hillsong United/Hillsong Worship har med fyra låtar på listan, varav Oceans (Where Feet May Fail) kommer högst upp – på tredje plats.

"Du aldrig för långt borta"

Den näst mest spelade låten på Spotify under 2019 var Cory Asburys Reckless Love. Den handlar om Guds kärlek till sina barn och Cory Asbury, som tillhör Bethel Music collective, skrev sången efter att han blev pappa.

– Oavsett vad du håller på med så är du aldrig för långt borta. Hans (Guds) kärlek kommer alltid att vara vägen tillbaka, sa Cory Asbury förra året till Fox News.

Läs mer Lauren Daigle förvandlade rockklubben till kyrka

De mest spelade kristna låtarna på Spotify 2019 – topp 10:

1. "You Say" – Lauren Daigle

2. "Reckless Love" – Cory Asbury

3. "Oceans (Where Feet May Fail)" – Hillsong United

4. "O Come to the Altar (Live)" – Elevation Worship

5. "So Will I (100 Billion X)" – Hillsong United

6. "Rescue" – Lauren Daigle

7. "Who You Say I Am - Live" – Hillsong Worship

8. "Look Up Child" – Lauren Daigle

9. "Do It Again" – Elevation Worship

10. "Whole Heart (Hold Me Now) – Live" – Hillsong United

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar