Nyheter

Familjen Lindholms coronalåt blev en viral hit

Andreas och Hanna Lindholm var två av de som behövde ställa in sin planerade påskresa till släktingar upp i norr på grund av coronakrisen. I längtan efter att träffa sin familj valde de att skriva en sång om hopp och tröst och publicerade den på facebook. Låten blev snart en viral hit i sociala medier.

”Hejsan hoppsan fallerallera när midsommar kommer kan vi alla fira, ta ett bad…” lyder en av textraderna till melodin från ”Mössens julafton”. Andreas och Hanna Lindholms nyskriva låt ska både påminna människor om att faktiskt inte besöka sina äldre släktingar men också ge hopp om att det kommer nya högtider då vi faktiskt får fira tillsammans och glädjas över nya möten. Med en catchig melodi, lånad av kompisen Johan Sundqvists version av den klassiska barnvisan, och en aktuell text har den gjort succé i sociala medier.

– Ja, det är många barn som går runt och sjunger med har jag fått höra. Jag har behövt be om ursäkt då någon kommenterat att hennes man går runt och sjunger på det hela tiden, säger Andreas Lindholm roat.

Ville skicka glad påskhälsning

Andreas och Hanna Lindholm och deras barn tillhör Lötenkyrkan i Uppsala. Andreas är lärare i teater och engelska och Hanna är frilansande musiker. Under påsken hade de planerat för att åka till Västerbotten och fira med Andreas föräldrar. Besvikna över att det inte var möjligt ville de ändå skicka en glad påskhälsning till familjen och spelade därför in sången. Att låten sedan skulle bli så uppskattad av så många var ingenting de hade förväntade sig. När P4 Västerbotten delade låten var det ännu fler utanför vänskapskretsen som började dela klippet.

Tack för all pepp! Underbart om vi kan sprida lite hopp och fniss mitt i det elände som ibland känns bottenlöst. ❤️ På...

Publicerat av Andreas Lindholm  Måndag 6 april 2020

Det kommer en annan tid

– Det kommer högtider längre fram som vi får fira tillsammans. Med all respekt för allvaret i situationen så är det bra att ändå tänka framåt – det kommer inte vara så här för alltid, säger Andreas Lindholm.

När Dagen ringer upp, på långfredagen, sitter han ute i skogen och grillar med några vänner och närmaste familjen.

– Visst är det konstigt att inte kunna gå i kyrkan under påsken. Det är så många traditioner som handlar om att göra saker tillsammans. Det känns lite fattigt att bara göra det digitalt, säger Andreas Lindholm

– Vi hoppas att de som tittar på klippet får dra på smilbanden en stund och inte glömmer bort att det kommer en annan dag. Det kommer en ny påsk.

Läs mer Över en kvarts miljon lyssnare när Daniel Alm höll radiogudstjänst

Fler artiklar för dig