21 oktober 2020

En tidning på kristen grund



Nyheter

Beskedet: Inget Oasmöte i Ljungby sommaren 2020

Det blir inget Oasmöte i Ljungby i juli som planerat. Coronaviruset ställer in årets konferensvecka för den karismatiska förnyelserörelsen inom Svenska kyrkan. – Men vi har andra roliga planer på gång, utlovar inspiratören Berit Simonsson.

1 av 2

Nu har även Oasrörelsen ställt in sin planerade sommarkonferens. Tanken var att, som vanligt i juli, samlas till stort Oasmöte för att besökarna under en vecka skulle få ta del av barnmöten, gudstjänster, förbönssamlingar och annat. Tusentals personer från hela landet brukar delta i konferensen som i år skulle ha hållits i Ljungby, Kronobergs län.

– Vi har många frivilligarbetare i det övre åldersspannet och för deras skulle kunde vi inte dra ut på beslutet. Vi ville inte oroa dem eller stressa dem i onödan. Så det känns bra att ha landat i detta, säger Berit Simonsson, inspiratör, till Dagen.

Men hon tillägger också att det kommer att bli en oförglömlig vecka ändå. På ett eller annat sätt kommer gemenskapen att fortsätta, även om det inte är frågan om en "klassisk livesändning".

– Det görs många fina livesändningar nu, men jag tycker för egen del att man blir mätt på det ganska fort. Vi vill inte avslöja vad vi har i pipeline, men vi jobbar just nu med andra planer, säger Simonsson hemlighetsfullt.

Så vad säger du till dem som sörjer att veckan i Ljungby är inställd?

– Vi delar sorgen med er, det är ju det roligaste och bästa att få samlas tillsammans på plats. Men nu känner vi stor glädje och förhoppning om att det kan bli bra ändå. Häng på och följ med oss på våra husmöten på facebook där vi kommer avslöja mer. Till dess: cliffhanger!

Läs mer Besluten om kristna sommarkonferenser: Dessa ställs in

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar