22 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Ingen konferens på Hönö – möts via webben

Ännu en sommarkonferens inställd. Men Anders Marklund, pastor i Hönö missionskyrka, väljer att se det goda med denna tid. – Det är ändå spännande att få möta människor på andra sätt den här tiden, säger han till Dagen.

1 av 3

Den 75:e upplagan av Hönökonferensen blir inte av. Åtminstone inte i den kostym som besökarna är vana vid att uppleva den. Konferensen, som skulle ägt rum den 4 till 12 juli kommer, på grund av corona, inte att anordnas som vanligt. I stället bjuds intresserade in till att följa en webb-baserad version.

– Det blir förstås en oerhört bantad konferens. Under en vanlig konferensdag brukar vi ha runt 16 olika samlingar, så blir det inte nu, förklarar Anders Marklund.

Läs mer Besluten om kristna sommarkonferenser: Dessa ställs in

”Känns ändå bra”

Han tycker att beslutet att ställa in konferensen kändes sorgligt att behöva ta, men på något sätt ändå spännande.

– Det känns ändå bra. Jag tycker det ska bli spännande att få möta den tid vi lever i just nu. Redan i höstas bestämde vi temat för veckan: ”Med hela livet” – kanske det viktigaste temat någonsin. Ganska fantastiskt att vi satte det långt innan vi kände till hur annorlunda denna sommar skulle bli.

Läs mer Agnes Wold: Fel tid att arrangera sommarkonferenser

Fanns alternativet att ni skulle ställa in helt, utan att anordna en webb-baserad konferens?

– Vi har pratat om det också, men efter många samtal och mycket bön landade vi i att detta var det bästa. Jag tror vi har ett tilltal.

Hur tror du responsen blir från dem som brukar besöka Hönökonferensen?

– Jag tror det finns en väldig förståelse. Många hade nog varit tveksamma till att komma även om vi hade haft konferensen, om restriktionerna hunnit ändrats.

Läs mer Inget Nyhem ”bland tallarna”

Josefin Lilja

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar