01 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Löfven manade svenska folket till uthållighet

Coronakrisen dominerade helt statsminister Stefan Löfvens förstamajtal. Han varnade för att det är långt kvar innan krisen är över.

Stefan Löfvens förstamajtal 2020 blev inte likt något annat. För första gången hade arbetarrörelsen ställt in alla sina förstamajtåg på grund av pandemin. Därför sände Löfven sitt tal från partihögkvarteret via Facebook och Youtube.

Talet handlade enbart om coronakrisen. Löfven pekade på att krisen varat i tre månader och önskade att han kunde säga att krisen är över och att det värsta ligger bakom oss.

– Men tyvärr. Vi är inte där än. Tvärtom är det långt dit.

Ingen partipolitik

Till skillnad från vanliga förstamajtal hade Löfven inga röda fanor bakom sig utan enbart den svenska flaggan. Löfven undvek helt att gå till angrepp mot oppositionen.

– De partipolitiska konflikterna får vänta.

Budskapet till svenskarna var att hålla ut och inte slappna av, trots alla råd som behöver följas och planer som måste ställas in.

– Se till att du är en av alla dem som kan berätta att när det väl gällde, när du ställdes på prov, när ditt land bad om ditt bidrag, då tog du ansvar för något större än dig själv, sa Löfven.

TT

Läs mer Joel Halldorf: Kan Löfven skapa gemenskap utan nationalism?

Fler artiklar från Nyheter