Nyheter

Europakonferensen ställs om och blir digital

I månadsskiftet mellan juli och augusti var det tänkt att Livets ord i Uppsala åter skulle fyllas av konferensbesökare. Nu meddelar församlingen att den fysiska konferensen ställs in, men att en digital variant kommer att arrangeras.

1 av 2

Den digitala versionen av Europakonferensen kommer att genomföras 30 juli-2 augusti.

– Vi gör den som en rejäl, laddad sommarkonferens men i online-version, säger Joakim Lundqvist till Världen idag.

– Vi känner en sådan stor glädje och inspiration inför detta, vår ambition är att ta tillvara alla möjligheter som det här nya läget öppnar, säger han.

Läs också Agnes Wold: Är fel tid att arrangera sommarkonferenser

Överraskningar

Den digitala konferensen kommer att innehålla fyra kvällsmöten och tre förmiddagsmöten. Joakim Lundqvist berättar för Världen idag att fler överraskningar och inslag kommer att presenteras med tiden. Han berättar även att man är redo att bjuda in till gemensamma samlingar där man kan följa onlinegudstjänsterna om riktlinjerna kring offentliga sammankomster skulle ändras under sommaren.

– Vi förbereder olika, skalbara alternativ för att bjuda in till gemensamma samlingar där man tillsammans kan titta på de online-sända gudstjänsterna, om det finns sådana möjligheter när vi kommer fram till juli, säger Joakim Lundqvist till Världen idag.

Samtliga stora konferenser inställda

Dagen har under våren följt de sju stora sommarkonferenserna Nyhemsveckan, Torpkonferensen, Lapplandsveckan, Hönökonferensen, Oas sommarmöte, Gullbrannafestivalen samt Europakonferensen och deras resonemang kring sommarens event. I och med Europakonferensens besked har nu samtliga sju ställt in sina fysiska sommarmöten.

Läs mer Beskedet från Folkhälsomyndigheten: Okej för kyrkor att arrangera barnläger

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig