06 augusti 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Årets mest lästa bibelvers gav tröst

Löfte om att Gud är med i svår stund flitigast läst på bibelapp 2020

I tider av oro och pandemi vänder sig människor till Bibeln för att söka hopp och tröst. Åtminstone tyder årets mest populära bibelvers hos Bibelappen Youversion på det.

Det är Jesaja 41:10 som är årets mest lästa bibelvers, enligt Youversion:

“Var inte rädd, jag är med dig.

Ängslas inte, jag är din Gud.

Jag ger dig styrka och hjälper dig,

stöder och räddar dig med min hand.”

Profetorden som Jesaja förmedlar i Gamla testamentet i Bibeln har kommit väl till pass under ett år med oro och kaos till följd av coronapandemins spridning över hela världen. Bibelappen Youversion har sett antalet sökningar på bibelord öka med 80 procent, till nära 600 miljoner.

Sökningar efter “hopp”

Många av sökningarna har skedde under våren kring ord som “rädsla” och “rättvisa”, men har sedan förflyttats till att gälla ord som “hopp”, “frid”, “tro”, “helande” och “kärlek”, uppger Bibelappen i ett pressmeddelande.

– Det har varit ett utmanande år med många människor som mött förödande förluster, ensamhet och fruktan, säger Bobby Gruenewald, grundare av Youversion. Men genom alla svårigheter fortsätter människor att söka Gud och att vända sig till Bibeln för styrka, frid och hopp.

Biskop inte förvånad

Norska biskopen Ingeborg Midttømme säger till Dagens systertidning Vårt Land att hon kan förstå att många människor har funnit trygghet i bibelversen från Jesaja.

– Jag förstår väl tryggheten det ger i vår tid med en pandemi. Gud har inte lovat oss en framtid utan motgång, lidande och sorg, men han har lovat att vara med oss i allt och genom allt, säger biskop Ingeborg Midttømme till Vårt Land.

---

Fakta: Bibelappen Youversion

  • Finns i dag installerad i över 60 miljoner mobiltelefoner och datorer runt omkring i världen med Bibeln tillgänglig för läsning på över 60 språk, däribland svenska.
  • Bibelappen erbjuder också delar av Bibeln fritt sedan 2008 på i dag mer än 1 500 språk.

---

Thomas Österberg

Thomas Österberg är reporter och stf ansvarig utgivare på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter