24 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Presskonferens slog ut “prästkonferens”

Förmiddagens radiogudstjänst i P1 fick maka på sig till förmån för en extrainsatt presskonferens om den pågående regeringskrisen. Det fick såväl pingstledaren Daniel Alm som Dagens Nyheters chefredaktör att reagera på Twitter.

Har det någonsin hänt att Sveriges radio skjutit på söndagens radiogudstjänst i P1? Pingstledaren Daniel Alm frågar på Twitter om det är första gången. Svaret är oklart, men anledning desto tydligare. SR valde att prioritera Ekots direktsändning från den sent aviserade digitala pressträff där statsminister Stefan Löfven och Centerns partiledare Annie Lööf tillkännagav ett nytt förslag i ett försök att lösa de senaste dagarnas regeringskris. “Parterna på bostadsmarknaden får förhandla”, löd beskedet från Löfven som tillsammans med Lööf sedan bombarderas av journalistkåren med frågor.

Två Ö-vikare

Men det var inte de politiska svängarna som var fokus när Daniel Alm snabbt kastade sig ut i sociala medier för att kommentera sina iakttagelser. Med viss udd och vad som mycket väl kan uppfattas som glimten i ögat skriver Alm att Sveriges radio “låter en Stefan (Beimark) vänta att predika från Örnsköldsvik på grund en annan Stefan och Ö-vikare (Löfvens) presskonferens. Allvarlig situation ja. Men hellre prästkonferens än presskonferens söndag 11.00!”.

När sedan Ekot avrundat sin sändning från regeringens pressträff blev det så äntligen dags för alla gudstjänstsugna att få sitt, vilket fick Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski att utbrista i en tweet:

“Underbart avslut på Ekots direktrapportering: ‘Slut på den här extrasändningen, vi lämnar över till gudstjänsten’.

Som en ödets ironi var temat för Stefan Beimarks budskap denna söndag “Kan man börja om?”. Mitt under brinnande regeringskris.

Urban Thoms

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar