Nyheter

Mark Wahlberg: ”Ingen är bortom försoning”

”Varje helgon har ett förflutet och varje syndare har en framtid”, säger skådespelaren

[object Object]
Hollywoodstjärnan Mark Wahlbergs nya film om en katolsk präst återspeglar hans egen väg till den kristna tron. Det säger han i en intervju med Christian Post.

I samband med den amerikanska premiären av filmen “Father Stu” har Wahlberg gett en stor intervju i Christian Post, där han delar med sig av sin erfarenhet av försoning med Gud.

– Jag vill att folk ska veta att varje helgon har ett förflutet och att varje syndare har en framtid, säger Mark Wahlberg och tillägger:

– Ingen är bortom försoning.

I filmen spelar Mark Wahlberg den tidigare fotbollsspelaren och boxaren Stuart Long som efter karriären som elitidrottare levde ett rörigt liv, innan han bestämde sig för att bli katolsk präst.

Hamnade i kriminalitet

Longs livsresa påminner om Wahlbergs egen väg till livet som troende katolik, uppger han för Christian Post. Sitt gamla jag beskriver Wahlberg nämligen som ett “ett totalt vrak”. Under tonåren hamnade han i kriminalitet och drogmissbruk, och han avtjänade bland annat ett fängelsestraff för ett rånförsök och ett hatbrott.

– [Gud söker] efter människor som har verkliga erfarenheter och kan uppskatta att bli berörda och få en ny chans, säger Mark Wahlberg

Förstår helgelse bättre

Stuart Long prästvigdes 2007 och hann verka som präst under några år innan han 2014 avled i en svår obotlig sjukdom. Mark Wahlberg berättar att arbetet med filmen har hjälpt honom att bättre förstå den sorts helgelse som växer fram i lidandet.

– Om man är lycklig nog att bli gammal [är lidande] oundvikligt. Svårigheter finns. Även om det inte handlar om något som du känner fysiskt, så lider du förluster i din närhet. Jag har på kort tid lidit många förluster, säger Mark Wahlberg, som förlorat sin mamma, sin syster och flera av sina vänner.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig