Nyheter

Allt fler norrlänningar får Nya testamentet

I sommar pågår satsningen i Ångermanland, Lappland, Västerbotten och Norrbotten

Oili Similä är en av medarbetarna på Brevlådemissionen.
Ambitionen är att dela ut 320 000 exemplar av “Boken om Hopp NT” i Norrland i sommar. Och redan har närmare 90 000 böcker fått nya ägare.
– Än så länge har det gått bättre än vad vi hade planerat, säger Roul Åkesson till Världen idag.

Det är Brevlådemissionen som i samarbete med lokala församlingar och volontärer delar ut “Boken om Hopp NT”, som riktar sig till vuxna, samt “Boken om hopp för barn”. För tillfället är arbetet fokuserat till Västerbotten och södra Lappland.

På nationaldagen delades exempelvis närmare 4 000 böcker ut till hushåll i Vindelns kommun.

– Det som hände på nationaldagen var fantastiskt. Dels då i Vindelns kommun, men dessutom att 30 bilar med folk delade ut Guds ord i Robertsfors. Totalt delade vi ut över 10 000 biblar på en dag, säger Roul Åkesson till Världen idag.

“Boken om hopp” innehåller dels hela Nya testamentet, dels vittnesbörd om vad Gud kan göra av människor som gått igenom sorg, sjukdom och missbruk. Den är framtagen av Bible for the Nations och planen är att 45 000 exemplar ska delas ut i Västerbottens residensstad, Umeå, i juli.

50–60 personer från Tyskland

Medlemmar i lokala församlingar är redan i dag engagerade i arbetet. Men Roul Åkesson berättar att även människor från Tyskland och Paraguay delar ut materialet. Och ytterligare förstärkning är på väg.

– Under juli månad kommer 50–60 personer från Tyskland för att hjälpa till, säger han till Världen idag.

Förra sommaren delades 208 000 exemplar av “Boken om hopp NT” ut till invånarna i Hälsingland, Härjedalen, Jämtland och Medelpad. (Samtidigt delades även 29 000 exemplar av “Boken om hopp för barn” ut till barn i området.)

I år har ambitionen höjts: Målsättningen är att 320 000 exemplar av “Boken om Hopp NT” samt 40 000 exemplar av “Boken om hopp för barn” ska delas ut i Ångermanland, Lappland, Västerbotten och Norrbotten.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig