Nyheter

Tidigare pastorn: Gud är inte emot padel

Trots rapporter om en mättad marknad ska tidigare pastorn Gustaf Henriksson öppna en ny padelhall

Den påstådda padeldöden avskräcker inte tidigare pastorn Gustaf Henriksson. Nu ska han starta en padelhall i Ljungskile.

Den snabba ökningen av antalet padelhallar i Sverige under pandemin har lett till varningar om att marknaden är mättad – och att “padeldöden” är här. Under våren och sommaren har rapporter kommit om att allt fler padelhallar tvingats stänga.

Sådana varningar avskräcker dock inte tidigare pastorn Gustaf Henriksson. Nu ska han nämligen, tillsammans med flera finansiärer, öppna en padelhall i Ljungskile, rapporterar P4 Göteborg.

– Ibland så bara kastar man sig ut, eller hur? Ibland säger man ja i stället för att säga nej, säger han till radiokanalen.

Gustaf Henriksson.

Sökt bekräftelse uppifrån

Han berättar också att han sökt bekräftelse uppifrån på planerna.

– Gud är inte emot padel. När jag fick den här idén … som troende blir det ju en integrerad del av vem jag är, av mitt liv. När man går där och tittar på tomter och funderar, då bollar man ju tankarna uppåt såklart. Om man känner någon sorts “go, go”, då kör man.

På reporterns fråga om han fått den respons han sökt svarar Gustaf Henriksson:

– Jag kan inte säga att det var någon eldskrift på väggen, men ändå en känsla. Det är det man går på, en positiv känsla.

---

Fakta: Padel

  • De senaste åren har racketsporten blivit mycket populär i Sverige. Enligt Svenska padelförbundet finns det i dag 3 500 padelbanor runt om i landet.
  • Den snabba tillväxten har lett till varningar om en mättad marknad och att “padeldöden” är här.
  • Padel uppkom i Mexiko 1969. Ett ordentligt genombrott fick sporten i Spanien under 1990-talet. Det finns emellertid uppgifter om att en liknande sport redan på 1920-talet förekom på brittiska kryssningsfartyg.

---

Fler artiklar för dig