Nyheter

Gospelsångare fick tuff tv-jury att gråta

Ben Waites knockade juryn med sitt uppträdande

Sångtalangen Ben Waites förde juryn till tårar under senaste avsnittet av amerikanska Talang. Men hans anledning till deltagandet är inte att vinna tävlingen utan att vinna fler människor till Kristus.
– Jag vill visa Kristi evangelium genom denna möjlighet.

Tv-programmet Talang har tagit sommarlov i Sverige, men i USA kör man på med motsvarigheten America’s Got Talent. Och i det senaste avsnittet kunde publiken höra gospelsångaren Ben Waites sjunga True colors inför en ömsom jublande ömsom knäpptyst publik, skriver Christian Today.

Framträdandet startade med pianospel och tre stenhårda blickar mot 33-åringen, som sitter i permobil på grund av sin medfödda ovanliga ledskada Artrogrypos. Redan efter första strofen jublade publiken och efter refrängen börjande juryn att gråta.

– Det är en vacker låt, men du gjorde den till din och det var speciell, sa jurymedlemmen Sofía Vergara.

Ben Waites gick vidare i tävlingen utan några problem. Han berättade att låten är menad att tala till människor oavsett ålder, hudfärg, bakgrund och att den bär ett budskap om hopp.

Tidigare har han sagt att hans främsta motivation är att upplyfta Gud.

– Allt som jag har gjort hela min karriär har varit så starkt inriktat på att tjäna Kristus och visa Guds kärlek till så många människor som jag kan. Jag såg detta som en möjlighet att nå ut till många människor som jag förmodligen inte skulle kunna på egen hand, sa Waites till Baptist Press.

– Jag bry mig inte om att vinna, det spelar ingen roll för mig. Jag vill visa Kristi evangelium genom denna möjlighet.

Ben Waites är sångpedagog och bosatt i Nashville. Han har studerat på Louisiana Christian University.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig