Nyheter

Kristen hårdrockprofil död efter hjärnblödning

Avled på fredagsmorgonen efter en omfattande hjärnblödning - ”Så tacksam att ha fått träffa honom. Hans sånger har inspirerat mig mycket.”

Michael Bloodgood, grundare av det kristna hårdrockbandet Bloodgood tillika metalmissionär, är död. Han avled på fredagsmorgonen på det sjukhus där han vårdades för sviterna av en omfattande hjärnblödning.

På sin Facebooksida tillkännager Bloodgood att bandets låtskrivare och basist, Michael Bloodgood “rest hem för att vara med sin himmelske fader”.

“Vi kommer att värna om Michaels generösa anda, hans taktlösa sinne för humor och hans musikaliska själ. Hans hängivenhet till Herren och att dela evangeliet genom hans tjänst som pastor och musiker berörde otaliga liv. I denna ofattbara tid går våra hjärtan till hans familj och vänner. Han efterlämnar sin älskade hustru sedan 46 år, Marilyn, tre söner och två barnbarn”, skriver bandet om sin grundare.

Det var den 21 februari som Michael Bloodgood drabbades av en svår hjärnblödning varpå han flögs direkt till sjukhus. Sedan dess har han vårdats medan tusentals fans världen över engagerat sig i bön för honom.

Under en period märktes vissa förbättringar och han fick talet tillbaka, men till sist orkade inte hans kropp längre och 8.15 på fredagens morgon lokal amerikansk tid somnade Michael Bloodgood in.

Bloodgood gjorde flera Sverigebesök, det senaste 2017 då de spelade på kristna metalfestivalen Rainbow Rock i Sollentuna. 2008 spelade de också på Gullbrannafestivalen.

Amerikanska hårdrockbandsbandet Bloodgood.

Redan på 1980-talet var i Sverige då de uppträdde med bland andra svenska hårdrockbandet Leviticus. Bloodgood bildades 1984 i Seattle och räknas till en av tungviktarna bland kristna hårdrocksgrupper.

Flera svenska kommentarer

Att turnera i Sydamerika med förebilderna i amerikanska hårdrocksbandet Stryper blev en stor upplevelse berättar Narnias sångare Christian Liljegren.

På sociala medier kommenterar flera svenska hårdrocksprofiler det faktum att Michael Bloodgood gått ur tiden.

Narniasångaren Christian Liljegren skriver: “Djupt ledsen att Michael Bloodgood i Bloodgood har avlidit. Så tacksam att ha fått träffa honom. Hans sånger har inspirerat mig mycket.”

Björn Stigsson från Leviticus och XT kommenterar:

“Otroligt sorgligt, vi turnerade ihop 1988, en fantastisk trevlig och go kille! Känns tungt.”

När Michael Bloodgood insjuknade var hans band i full färd med att spela in en ny skiva, ett arbete som då pausades. Det finns ännu inga besked från bandet om huruvida de tänker färdigställa skivan. Den 5 november i fjol avled även bandets mångåriga trummis Kevin Whisler.

På sin Facebooksida avslutar bandet den sorgliga nyheten om Michael Bloodgoods död med att skicka med ett bibelord från Första Timotheosbrevet 4:8: “Kroppsövningar är nyttiga på sitt sätt, men gudsfruktan är nyttig på alla sättm med sitt löfte om liv både för denna tiden och den kommande.”

---

Fakta: Michael Bloodgood

  • Från Seattle.
  • Basist, sångare, låtskrivare.
  • Grundade 1984 det kristna metalbandet Bloodgood tillsammans med bland andra sångaren Les Carlsen. Bara några månader senare var de förband när Stryper höll en konsert i Seattle.

---

Fler artiklar för dig