Nyheter

Johan Pehrson överraskade med att skrika bibelcitat

Ett av Bibelns mest välkända citat gick att höras i centrala Göteborg då Liberalernas partiledare tog ton mitt under sitt sommartal

Liberalernas partiledare citerade Bibeln skrikandes i sitt sommartal, medan KD-ledaren Ebba Busch valde att använda ett av Bibelns storord för att beskriva hur det goda samhället skapas.

Valrörelsen börjar nu dra i gång på allvar, och flera partiledare har valt att under slutet av sommaren hålla tal. I helgen var det två partiledare som var i gång och som på var sitt sätt drog in Bibeln i sina sommartal.

Mest överraskande var kanske Liberalernas Johan Pehrson som skrikandes citerade Bibeln mitt i centrala Göteborg. Det var när han kom in på ämnet energiförsörjning och vikten av att byta ut en rödgrön regering som han menade håller på att släcka ned Sverige med sin misslyckade energipolitik.

– Varde ljus, ropade Johan Pehrson helt plötsligt mitt i sitt tal, det vill säga ord hämtat direkt från skapelseberättelsen i Första Mosebok (som i nyare bibelöversättning lyder “Ljus, bli till”.)

Ett bibelskrik som möttes av applåder av publiken som samlats för att lyssna.

– Där kom mitt lilla skrik jag brukar ha med när jag håller stora tal, förklarade Johan Pehrson.

Tidigare i sommar, under sitt tal i Almedalen, använde han sig av samma teknik då han vid väl valda tillfällen skrek till lite extra, då utan att citera Bibeln.

Pratade om nåd

Även Ebba Busch höll i helgen sitt sommartal, traditionsenligt på Hönö. Hon citerade inte Bibeln men använde däremot ett bibliskt bildspråk då hon förklarade hur Kristdemokraterna vill bygga ett bättre samhälle underifrån, med de små gemenskaperna som de främsta byggstenarna.

– Det goda livet kan inte beordras fram eller betalas fram, på ett sätt så är det en slags oköpbar nåd som vi bara kan skapa och medskapa tillsammans, sa Ebba Busch under sitt tal.

---

Fakta: Höstens val

  • Den 11 september går Sverige till val.
  • Det sker på tre nivåer, riksdag, regioner och kommuner.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig