Nyheter

Missionskyrkan i Vetlanda tog emot sörjande efter 21-årig kvinnas död

Polisen: “Det är ledsamt. Det är unga människor vi pratar om.”

Missionskyrkan i Vetlanda öppnade upp för sörjande efter att den 21-åriga kvinna som varit försvunnen sedan mitten av oktober på onsdagen hittades avliden i ett skogsområde.

Sökandet pågick i två veckor innan polisen på onsdagskvällen meddelande att den 21-åriga kvinnan från Vetlanda hade hittats avliden. Samma kväll blev Missionskyrkan i Vetlanda platsen för kommunens krisarbete genom en så kallad POSOM-grupp. Under hela kvällen kunde sörjande komma till kyrkan, skriver Sändaren.

– Det var runt 40-50 personer som sökte sig till kyrkan, säger församlingens pastor Anna Karlsson till tidningen.

“Det är fruktansvärt”

Pastorn beskriver det som en lättnad “på sätt och vis” att 21-åringen nu har hittats, eftersom de anhöriga kan få ett avslut.

– Samtidigt som det är fruktansvärt. Det är heller inte bara [hennes] anhöriga och vänner som är i kris, också livet för de två häktades familjer har förvandlats till kaos, säger hon till tidningen.

Dagen efter försvinnandet greps två jämnåriga kvinnor som på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänktes för människorov. De sitter häktade, och kommer sannolikt att delges nya brottsmisstankar nu, uppger kammaråklagare Adam Rullman.

“Fyndet av den döda kvinnan under gårdagen innebär att misstankarna har stärkts för de misstänktas inblandning i försvinnandet och att brott ligger bakom”, skriver han i ett mejl till Svenska Dagbladet.

Ovanligt ärende

Polisens chef för enheten mot grova brott i polisområde Jönköping, Richard Finndahl, uttryckte under en presskonferens på onsdagskvällen både lättnad och ledsenhet efter fyndet.

– Det är skönt, kan man säga, att vi hittat en person. Men det är ledsamt. Det är unga människor vi pratar om. Det är ett ovanligt ärende, generellt, sa han, rapporterar TT.

Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping.

---

Fakta: Den försvunna 21-åringen

  • Den 16 oktober anmäldes en 21-årig kvinna försvunnen efter en utekväll i Vetlanda.
  • Två jämnåriga kvinnor greps och häktades därefter, på sannolika skäl misstänkta för människorov.
  • Tusentals personer har deltagit i sökandet efter 21-åringen. Den 2 november meddelade polisen att hon hittats avliden i ett skogsområde.
  • De häktade kvinnorna är fortsatt misstänkta för brott. Brottsrubriceringen kommer sannolikt att ändras.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig