Nyheter

Här är den mest eftersöka bibelversen i världen

Hela två miljoner människor googlar på en och samma bibelvers varje månad.

Två miljoner människor googlar på bibelversen varje månad, vilket gör den till den mest eftersökta texten i Bibeln. Det visar en undersökning som gjorts av organisationen World Vision.

Bibelordet är Johannesevangliet, kapitel 3, vers 16: “Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.”

Att det är just denna bibelvers som de allra flesta letar efter förvånar inte bibelforskare, skriver Vision Christian Media. Den ses allmänt som sammanfattning av evangeliets frälsningsbudskap, i bara 26 ord.

Den brittiske kristne författaren Richard Frost konstaterar att den människa som först fick höra orden var Nikodemus, som kom till Jesus om natten för att samtala om Gud.

– Nikodemus var en judisk ledare. Det är möjligt att han under hela sitt liv helt enkelt accepterat vad de judiska rabbinerna lärt honom, säger Richard Frost enligt Independent Catholic News.

– Men nu, när han besöker Jesus i mörkret (och räds de andra fariséerna) möter Nikodemus någon som utmanar den kunskapen. Det blir förvirrande, och Nikodemus inser att Gud är så mycket mer än han trott.

Sociala medier

Versen förekommer också i hög utsträckning i sociala medier. På Instagram används hashtaggen, eller ämnesmarkören, #John316 i över 250 000 inlägg, medan samma hashtag setts nästan 56 miljoner gånger på Tiktok.

World Vision gick igenom Googles data för att leta upp de 100 mest eftersökta bibelverserna i flera länder. På delad andra plats globalt kom Jeremia 29:11 (Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp) och Filipperbrevet 4:13 (Allt förmår jag genom honom som ger mig kraft.)

Tredje mest eftersökt var bibelordet Johannes 10:10 (Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd.)

I Australien kom däremot Joshua 1:9 på andra plats (Jag har ju sagt: Var tapper och stark! Låt dig inte skrämmas, bli inte förskräckt! Herren, din Gud, är med dig i allt vad du gör.)

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig