Nyheter

Julgranen som fick hela Australien att skratta

Den spretiga granen med hafsig belysning både hånades och hyllades

Den lilla ostkuststaden Port Macquarie i Australien har hittills mest varit omtalat för sina många koalor, hajar och fantastiska stränder. Nu menar många att “landets fulaste julgran” borde läggas till listan.

“Som om en katt rafsat runt med belysningen”. “Som om den dekorerats av en jultomten som tagit en äggtoddy för mycket”.

Ja, kommentarerna strömmade in efter att kommunen i Port Macquarie-Hastings den 2 december tänt belysningen i den långa, men lite spretiga granen mitt i staden. Ljusslingorna hängde lite huller om buller, och gav granen en lite trött och utsliten look.

Filmklipp från julgranständningen spred sig snabbt i sociala medier. Den stackars julgranen blev, som man säger, viral, och hamnade i nationell tv och i tidningar över hela landet.

Kommunen försvarade sig först med att en kraftig blåst rufsat om i både gran och dekorationer, och fått en del ljusslingor att lossna. Men till slut lade man sig platt, rapporterar bland annat ABC News.

Alla dekorationer från den äkta granen plockades ner, och i stället satte man upp en kortare men något mer estetiskt tilltalande plastgran.

Vid det laget hade den första julgranen väckt ömsintare känslor till liv hos många, som beklagade att de inte fick ha den kvar, inte minst som turistattraktion.

“Med tanke på allt vad vi gått igenom på senare tid, vet vi att alla uppskattar ett gott skratt! Vi är glada att vår väldigt ledsna julgran kunde erbjuda oss alla det,” skrev kommunstyrelsen i Port Macquarie-Hastings på Facebook, innan man meddelade att trädet skulle bytas ut.

Fler artiklar för dig