Nyheter

22-åring gripen för Londonskjutning vid kyrka

En 22-årig man har gripits, misstänkt för att ligga bakom lördagens skjutning mot kyrkobesökare i London.

Skjutningen inträffade under lördagen, utanför St. Aloysiuskyran i centrala London. Sex personer skadades i dådet, varav två var minderåriga flickor, sju och tolv år – båda med livshotande skador. Den tolv årige flickan har dock återhämtat sig och har nu skrivits ut från sjukhuset, enligt Sky News.

Enligt brittiska polismyndigheten greps en 22 årig man efter att ha stoppats i en bil i stadsdelen Barnet, London. Mannen greps under söndag eftermiddag, misstänkt för dådet.

Gudstjänsten som hölls under lördagen var en begravning för en 50 årig kvinna och hennes 20 årige dotter. Båda dog inom några veckor efter varandra på grund av sjukdom. De som kommit dit för att sörja hade lämnat kyrkan efter begravningsceremonin för att släppa lös vita duvor i luften när skjutningen ägde rum. Skotten fick sörjande att i springa och skrika, och enligt vittnen var det många som tog skydd inne i kyrksalen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig